Image

Texas star DX 350 hdv

This is the place to ask questions about linear amplifiers, or power supplies

Moderator: JR Moderator

User avatar
Mtn Lynx
Donor
Donor
Posts: 429
Joined: Sunday, 11 September 2016, 1:00 AM
Radio: Anytone AT 6666
Antenna: A99/Wire dipole
Name: Cletus
Location: Western AK

Texas star DX 350 hdv

Post by Mtn Lynx » Friday, 10 February 2017, 0:07 AM

Just snagged a Texas star DX 350 hdv few weeks ago cheap. It puts out some watts. But the preamp seems to work only by itself. When on ssb it is not functional. I put it in am mode but the preamp is not fully working. I have to reset the amplifier for the preamp to function. Hope it can be fixed. I'm not a tech but with some tutelage I may get it working.
\m/ >.< \m/
Anytone AT 6666
Galaxy DX 959
Galaxy DX 2517
Cobra 148 GTL
1/2 wave Dipole
Solarcon A99
TWRC Member: WR223




User avatar
pabxone
Donor
Donor
Posts: 170
Joined: Friday, 01 May 2015, 23:54 PM
Radio: NDI PC201
Antenna: 1/2 wave vertical
Name: Mark Anderson
Location: Victoria , Australia

Re: Texas star DX 350 hdv

Post by pabxone » Friday, 10 February 2017, 2:29 AM

The circuit diagram for it is here :-
http://www.cbtricks.com/Amp/txstar/dx25 ... dv_sch.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

It could be the relay is sticking partly operated ?

Or most likely Transistors Q1 and/or Q2 and/or Diode D2 are blown

User avatar
sonoma
Donor
Donor
Posts: 1324
Joined: Sunday, 02 April 2006, 14:10 PM
Location: Oklahoma

Re: Texas star DX 350 hdv

Post by sonoma » Friday, 10 February 2017, 3:45 AM

the switch that turns it on and off could also be dirty. the only time I have used a pre amp was about 1979 or so. that is about when the amp I bought had it. never did like the static it brought in so never turn one on even if it has it on the amp. on the amps I have now do not even know if the preamp works on them. my little rm203 is the preamp less version.

anyway just check the relay, switch and see if some thing is holding the trans on. bad resister or cap as was mentioned

User avatar
Mtn Lynx
Donor
Donor
Posts: 429
Joined: Sunday, 11 September 2016, 1:00 AM
Radio: Anytone AT 6666
Antenna: A99/Wire dipole
Name: Cletus
Location: Western AK

Re: Texas star DX 350 hdv

Post by Mtn Lynx » Friday, 10 February 2017, 11:30 AM

I was thinking that the relay was sticking. saw some relays for sale online, might just order some transistors and a relay.

-- Friday, 10 February 2017, 16:33 PM --

https://postimg.org/image/ltbmymn3b/" onclick="window.open(this.href);return false;
Here is a pic of my ts350 hdv
\m/ >.< \m/
Anytone AT 6666
Galaxy DX 959
Galaxy DX 2517
Cobra 148 GTL
1/2 wave Dipole
Solarcon A99
TWRC Member: WR223



User avatar
pabxone
Donor
Donor
Posts: 170
Joined: Friday, 01 May 2015, 23:54 PM
Radio: NDI PC201
Antenna: 1/2 wave vertical
Name: Mark Anderson
Location: Victoria , Australia

Re: Texas star DX 350 hdv

Post by pabxone » Friday, 10 February 2017, 19:41 PM

Try lightly tapping the relay with the plastic handle of a screwdriver.

The problem most likely will come and go when you tap it, if it's the relay causing the problem?


User avatar
Mtn Lynx
Donor
Donor
Posts: 429
Joined: Sunday, 11 September 2016, 1:00 AM
Radio: Anytone AT 6666
Antenna: A99/Wire dipole
Name: Cletus
Location: Western AK

Re: Texas star DX 350 hdv

Post by Mtn Lynx » Friday, 10 February 2017, 20:31 PM

Hooked it up for awhile and fiddled around with it. Tapped the relay, still only engages by itself. Probably don't need it like Sonoma said. Man this amp puts out watts..... Have not used it when skip is on yet.
\m/ >.< \m/
Anytone AT 6666
Galaxy DX 959
Galaxy DX 2517
Cobra 148 GTL
1/2 wave Dipole
Solarcon A99
TWRC Member: WR223




Post Reply Previous topicNext topic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests